Hvordan vil boligalarmen se ut i fremtiden?
Elektronikk
Det er mange norske husholdninger som har en boligalarm, enten tilknyttet en alarmstasjon eller med varsling til huseier. Dessuten finnes det selvfølgelig også noen alarmer med kun lokal varsling, men i en tid da alt handler om smart hjem er det ikke lenger veldig aktuelt.
De etablerte aktørene har prøvd å legg til enkelte smarthjemfunksjoner i sine alarmer, men kanskje er det mer innovative selskaper som vil lede utviklingen fremover? Nye aktører tilbyr en boligalarm der du har mer kontroll over hva som skjer i boligen, samtidig som du også har mer kontroll over hvor mye du egentlig betaler hver måned.
Boligalarmer som møter dine behov – og ikke alarmselskapets
Det er interessant å se hvordan gigantene innenfor alarmbransjen har etablert funksjoner som selskapet kan spare penger på, som for eksempel kamerasensorer, som en fordel for kunden – med tilhørende høyere betaling. Et trekk ved fremtidens boligalarm vil forhåpentligvis være at det er brukerens behov som står i sentrum, og ikke alarmleverandørens.
I dag er dessuten de aller fleste kapable til å installere sin egen boligalarm, og sannsynligvis vil det være begrenset behov for installatører i fremtiden. Det er ikke spesielt vanskelig å plassere komponenter på vegger og i tak – og når brukeren installerer komponentene selv blir det dessuten mye enklere å endre eller oppgradere systemet i etterkant.
Samtidig vil også integrasjon med andre smarthusløsninger bli alt viktigere. Her har igjen de etablerte gammeldagse leverandørene, som har sin opprinnelse i kablede boligalarmer fra 80-tallet, en stor utfordring. For mange forbrukere vil det være et mye mer naturlig valg å gå for en mer moderne leverandør som kan tilby et helt økosystem av andre smarthusprodukter, og som dessuten i mange tilfeller dessuten kan tilby mer åpne løsninger med integrasjon mot andre produkter og tjenester. På sikt vil dette være noe både forbrukerne og bransjen i stort er tjent med.